MANAGEMENTUL ALIMENTAR AL FIBROMIALGIEI ȘI AL DURERILOR MUSCULARE

fibroDAO®: Managementul dietetic al fibromialgiei cauzate de deficitul de DAO

Managementul alimentar al fibromialgiei cauzate de deficit de DAO/intoleranță la histamina.

Il poti cumpara online pe site-ul Geneceutica sau pe Emag.ro.

Enzima diaminoxidaza (DAO) naturala, cu activitate si biodisponibilitate ridicata, pentru managementul alimentar de durata al fibromialgiei cauzate de deficitul de DAO/intoleranta la histamina.

Include magneziu ca ingredient adjuvant  care acționează în sinergie cu enzima DAO 

Cu tehnologia inovatoare Eficaps® bazată pe capsule cu pelete gastro-rezistente care permit eliberarea ingredientelor în momentele și locurile de activitate maximă a acestora.

Bazat pe dovezile științifice și clinice cu cele mai înalte niveluri de calitate ale Nutriției Medicale.

1 pachet 185 RON,

TRANSPORTUL ESTE GRATUIT!

Descriere

FibroDAO® este un aliment pentru utilizări medicale speciale (un nutraceutic) recomandat pentru gestionarea alimentară a fibromialgiei, oboselii cronice și durerii musculo-scheletice generalizate cauzate de Deficiența DAO / Intoleranța la histamină.

Diaminoxidaza (DAO) din fibroDAO ® completează propria enzimă a organismului, care este responsabilă de metabolizarea histaminei.

Ingestia unei capsule fibroDAO ®  înainte de fiecare masă crește cantitatea de DAO din intestinul subțire și, prin urmare, capacitatea organismului de a descompune histamina. Acest proces accelerează degradarea în tractul digestiv a histaminei prezente în alimente, care este factorul declanșator al simptomelor fibromialgiei, dar și al altor tulburări digestive, neurologice sau dermatologice declanșate de Deficiența DAO / Intoleranța la histamină.

Histamina este o moleculă esențială, un transmițător care aparține așa-numitului grup de amine biogene și care este prezentă în mod natural în multe alimente, precum și în interiorul celulelor noastre. În mod normal, aportul de histamină conținut în alimente nu provoacă nicio problemă, deoarece este procesat rapid și metabolizat de enzima Diamine Oxidase (DAO).

DAO este principala enzimă pentru metabolismul histaminei ingerate. Este localizată în principal în epiteliul intestinal, unde absoarbe și degradează histamina ingerată împiedicând-o să treacă în sânge.

Vorbim de deficit de DAO în caz de deficit în activitatea enzimei metabolizatoare DiAmino Oxidaza (DAO) sau când există un raport dezechilibrat între histamina ingerată cu alimente și capacitatea de metabolizare a acesteia de către enzima menționată. Din acest motiv, histamina nu este suficient metabolizată sau degradată, trecând în fluxul sanguin și declanșând diferitele simptome. Reacțiile obișnuite atunci când există o deficiență de DAO sunt migrena și alte dureri de cap, deși pot apărea și alte simptome, cum ar fi:

  • Tulburări digestive, cum ar fi balonare, flatulență, constipație sau diaree.
  • Dureri și contracturi musculare adesea diagnosticate ca fibromialgie, precum și dureri osteopatice.
  • Tulburări ale pielii, cum ar fi pielea uscată sau atopică.
  • Rinite non-alergice.
  • Tinitus.
  • Oboseală cronică.
  • În copilărie și adolescență, deficiența DAO a fost legată de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).
  • Astm bronșic, respirație șuierătoare, tulburări respiratorii (asociate cu activitatea sa vasodilatatoare a țesuturilor pulmonare).

Histamina este prezentă în toate alimentele într-o măsură mai mare sau mai mică, indiferent dacă sunt de origine vegetală sau animală. Alimentele care suferă o maturare îndelungată sau alimentele depozitate pentru o perioadă îndelungată sunt deosebit de bogate în histamină și alte amine biogene, de asemenea, degradate de enzima DAO.

Aceste alimente sunt, printre altele:

  • Lapte crud sau pasteurizat și produse lactate.
  • Citrice, căpșuni și banane.
  • Fructe de mare, pește gras și sosuri de pește.
  • Cârnați, precum cârnați condimentați, chorizo sau slănină.
  • Unele legume precum roșiile, spanacul sau vinetele.
  • Băuturi alcoolice *, în special vin roșu și spumant.

* Băuturile alcoolice conțin, într-o oarecare măsură, histamină sau alte amine biogene și, în plus, alcoolul inhibă activitatea DAO împiedicând degradarea și metabolizarea histaminei.

Ce conține fibroDAO®?

Capsulele Eficaps® de fibroDAO® conțin tablete gastrorezistente cu DAO cu eliberare controlată în intestin care previn pH-ul acidului gastric și comprimate care garantează eliberarea imediată a ingredientelor active adjuvante.

Fiecare capsulă conține patru tablete:

  • 2 comprimate gastro-rezistente DAO albe / bej cu eliberare în intestin.
  • 2 tablete violet pentru eliberare imediată cu magneziu. *

(*) Dacă nu puteți lua magneziu, puteți deschide capsula și îndepărta tabletele violet.

Cum se utilizează fibroDAO®?

Luați 1 capsulă cu puțină apă cu 20 de minute înainte de mesele principale (de 3 ori pe zi). Capsula trebuie înghițită întreagă. Dacă nu puteți înghiți capsula întreagă, puteți să o deschideți și să ingerați comprimatele din interior separat, fără a le mesteca, strivi sau fragmenta. Dacă nu puteți lua magneziu (comprimate violet), puteți deschide capsula și îndepărta comprimatele corespunzătoare.

Observații importante

fibroDAO ® nu este potrivit pentru a fi consumat ca unica sursa de hrana. Utilizați numai sub supravegherea unui medic, care vă va recomanda doza în funcție de simptome. A nu se lasa la indemana copiilor. A se păstra într-un loc răcoros. Capsulele trebuie înghițite întregi. Nu contine histamina. Fara gluten. Fara lactoza.

Conservare

fibroDAO ®  conține diaminoxidază (DAO), o enzimă termolabilă (sensibilă la temperatură), de aceea se recomandă păstrarea acesteia departe de sursele de căldură. Dacă se consumă conform dozei recomandate, zilnic, nu necesită o conservare specială, însă dacă se administrează sporadic, o perioadă mai îndelungată, este indicat să păstrați cutia la frigider.

Agenți de încărcare: celuloză microcristalină și hidroxipropilceluloză; oxid de magneziu (magneziu); amidon de cartofi; agenți de acoperire: etilceluloză și hidroxipropilmetilceluloză; extract proteic de rinichi de porc cu 7% diaminoxidază (DAO), amidon de orez; stabilizatori: săruri de magneziu ale acizilor grași, alginat de sodiu și acid stearic; trigliceride cu lanț mediu și acid oleic; agent de acoperire: fosfat dicalcic; concentrat de mere, coacaze negre si ridichi, spirulină și măr. Capsulă vegetală: hidroxipropilmetilceluloză.

Funcția histaminică

cele 7 semne ale intolerantei a histamina si deficientei DAO

Histamina este o moleculă care este prezentă în toate alimentele din dieta zilnică, și este, de asemenea, produsă endogen în organism, fiind mediatorul multor procese biologice precum inflamația, alergiile, secreția de acid gastric, neuromodulația și reglarea funcției imune.

În condiții normale, histamina ingerată este degradată de enzima Diaminoxidază (DAO) în intestinul subțire.

Problema

Dacă activitatea metabolică a enzimei DAO este redusă (din cauza unor factori genetici, farmacologici și/sau patologici), histamina ingerată nu poate fi degradată și trece prin mucoasa intestinală în circulație, determinând apariția de boli gastrointestinale, cutanate, neurologice și musculare. tulburări asociate cu deficit de DAO.

Soluția

fibroDAO® asigură aportul de DAO exogen necesar restabilirii metabolismului histaminei. O suplimentare corectă de DAO permite gestionarea alimentară a fibromialgiei cauzate de deficitul de DAO/Intoleranță la histamină.

Întrebări frecvente

Alimentele destinate scopurilor medicale speciale sunt destinate să satisfacă total sau parțial nevoile dietetice ale pacienților a căror capacitate de a ingera, digera, absorbi, metaboliza sau excreta alimente normale sau anumiți nutrienți sau metaboliți ai acestora este limitată, deficitară sau modificată sau care au nevoie de alți nutrienți determinați clinic si al căror tratament dietetic nu poate fi efectuat numai prin modificarea dietei normale, cu alte alimente destinate unei diete speciale sau de ambele (1). Nu sunt medicamente sau suplimente alimentare.

Aprovizionarea cu DAO pe cale orală este o strategie cheie în gestionarea dietetică a migrenei și a altor patologii asociate cu deficiența acestei enzime, deoarece histamina este prezentă în grade diferite în multe alimente din dieta obișnuită și pentru un pacient cu deficit de DAO, este foarte dificil să se suprime alimentele cu histamină, deoarece conținutul de histamină nu este specificat în mod normal de către producători.

Alimentele pentru utilizări medicale speciale care conțin DAO previn absorbția sistemică a histaminei exogene, oferind pacientului cantitatea necesară de DAO care completează propria enzimă a organismului, întărind capacitatea de degradare a histaminei alimentelor la nivel local în intestinul subțire și recuperând echilibrul natural al histamină și DAO, reducând astfel simptomele patologiilor concomitente (2).

Bibliografie și linkuri

  1. Alimente pentru uz medical special. Disponibil în: http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/seguridad_%20alimentaria/subdetalle/alimentos_usos_medicos.htm
  2. Izquierdo-Casas J, Comas-Basté O, Latorre-Moratalla ML, Lorente-Gascón M, Duelo A, Soler-Singla L, și colab. Suplimentarea cu diaminoxidază (DAO) reduce cefaleea la pacienții cu migrenă episodică cu deficit de DAO: un studiu randomizat dublu-orb. Clin Nutr. 2019; 38: 152-158.

fibroDAO® este utilizat pentru managementul alimentar al fibromialgiei cauzate de deficit de DAO/intoleranță la histamină.

Deși este recomandat să consumați fiecare capsulă cu puțină apă cu 20 de minute înainte de fiecare masă principală (în total de 3 ori pe zi: micul dejun, prânzul și cina), deoarece activitatea enzimei DAO din fibroDAO® se menține timp de 4 -5 ori ore Puteți consuma și fiecare capsulă cu maximum 2-3 ore înainte de fiecare masă. 

Enzima diaminoxidaza (DAO) din fibroDAO® își menține activitatea metabolică de degradare a histaminei alimentare timp de 4-5 ore după administrarea suplimentului.

Se pot consuma înainte de masă până la maxim 3 capsule, fiind indicat să nu se consume mai mult de 3 capsule zilnic. În acest fel, dacă, din cauza unei mese bogate în histamină într-o zi, înainte de aceasta se iau 2 sau 3 capsule, la următoarea masă în aceeași zi se mai consumă o singură capsulă zi sau niciuna.

Rezultatele managementului alimentar (reducerea duratei și intensității atacurilor, creșterea perioadei dintre atacuri și ameliorarea restului simptomelor gastrointestinale, cutanate și musculare produse de deficiența DAO) încep să fie apreciate după 15 zile de la suplimentare și în primele 30 de zile.

Este recomandat să faceți un diagnostic obiectiv al deficitului de DAO, să urmați o dietă săracă în histamină și să luați o capsulă de cel puțin 3 ori pe zi (consumați o capsulă 20 cu puțină apă minute înainte de fiecare masă principală).

fibroDAO® poate fi luat pe termen nelimitat, fiind potrivit pentru diabetici, celiaci și/sau persoane cu intoleranță alimentară, nu conține alergeni, gluten, lactoză sau histamina, și nu provoacă efecte secundare, de aceea este recomandat pentru managementul alimentar al fibromialgiei. și restul patologiilor gastrointestinale, cutanate și musculare asociate cu deficit de DAO/intoleranță la histamină.

Fiecare capsulă conține enzimă Diaminooxidază (DAO) 0,3 mg împărțită în 2 comprimate albe/bej (fiecare comprimat gastrorezistent conține 0,15 mg enzimă DAO). Se recomandă să nu se depășească o doză zilnică maximă de 12,6 mg extract proteic din rinichi de porc bogat în enzima DAO, de aceea este indicat să luați maxim 3 capsule pe zi (fiecare capsulă conține 4,2 mg extract proteic din rinichi de porc bogat în enzima DAO). 

Fiecare capsulă conține 80 mg de magneziu în două comprimate violet. Eliberarea sa imediată acționează în sinergie cu enzima DAO pentru managementul alimentar al simptomelor fibromialgiei cauzate de deficit de DAO/intoleranță la histamină.

Fiecare capsulă poate fi deschisă și acele comprimate care, la recomandarea medicului dumneavoastră și/sau nutriționistului, nu sunt necesare pentru gestionarea dietetică a simptomelor dumneavoastră, pot fi îndepărtate. Retragerea comprimatelor de magneziu violet nu compromite eficacitatea managementului alimentar, ele fiind ingrediente adjuvante folosite pentru a se adapta la cerințele medicale și nutriționale ale fiecărui pacient.

Originea primară a deficitului de DAO se datorează factorilor genetici (variante ale genei DAO asociate cu activitate enzimatică scăzută) și este diagnosticată prin Testul  genetic molecular al activității diaminooxidazei (DAO) (AOC1-V)

Originea secundară a deficitului de DAO se poate datora consumului de medicamente care inhibă enzima DAO, consumului de alimente bogate în histamină și/sau alte amine biogene sau consumului de alimente care inhibă DAO, precum alcoolul. Anumite patologii care afectează mucoasa intestinala, precum boala Crohn, colita ulceroasă și operațiile intestinale sunt, de asemenea, la originea deficitului de DAO. Pentru diagnosticarea acestor cauze secundare se efectuează o analiză a activității DAO în plasmă. Această analiză poate fi solicitată și efectuată în spitale publice și private.